Om os

Firmaet

KaffeRist er et resultat af min nærmest nørde-agtige passion for udvikling af god kaffe.

Det hele startede tilbage ved år 2000 skiftet, hvor jeg opdagede, at man relativt let kunne riste sine egne bønner i ovn, på pande eller i gryde. Min søgen efter grønne bønner endte ret hurtigt på nettet, hvor jeg nemt kunne bestille 1-2 kg af diverse bønnetyper fra det meste af verden. Kort efter havde jeg også bestilt min første hjemmerister - en iRoast fra USA. Men det varede ikke længe, før jeg blev lidt træt af at stå med kun 60g kaffe, når jeg var færdig med ristningen….

I 2012 tog det fart igen, og jeg startede op med manuelle espressomaskiner og alt hvad der hører til af udstyr. Og helt naturligt kom lysten til at riste på noget bedre – og lidt mere ad gangen. Efter investeringen i en større rister sommeren 2016 kom også lysten til at lave et firma og sælge den gode kaffe til andre. Samtidig blev der installeret aktivt røgfilter på risteren så der ikke er nogen lugtgener i området.

Jeg har efterhånden et stort netværk inden for specialkaffebranchen og deltager aktivt på diverse specialkaffefora på nettet, hvor jeg også selv er moderator på et af de største kafferisteforaer i verden. Kaffeverdenen er blevet til en hobby, der fylder lidt mere end det sædvanlige :)

Det der interesserer mig særlig meget er de helt fantastiske smagsindtryk, man kan fremkalde i kaffen, hvis man forstår at riste de grønne bønner på den rigtige måde (med den rigtige risteprofil). Det er både en videnskab og kunstart på én gang – og det er der skrevet mange tykke og tynde bøger om – men vigtigst af alt er altid smagen i koppen.

Alle vores kaffer er ristet med nøje udvalgte risteprofiler på baggrund af en ”cupping”. Cupping er en standardiseret måde at brygge en kop kaffe på, så den smagsmæssigt kan sammenlignes med andre kaffer ristet med en anden profil. Sammenligningen kan også gå på at vurdere samme kaffe, men brygget på forskellige metoder. Hvordan kaffen kværnes, brygges og med hvilket vand har altså også stor betydning, men det er en anden historie, som man også skal interessere sig for, hvis man vil have det bedste frem i koppen – hver gang….

Beliggenhed

Hf. Birkevang 50

Kafferistningen foregår herfra

Da vi ikke har noget lager eller nogen butik som sådan, foregår al ristning på bestilling - på den måde er kaffen altid friskristet, og vi kan tilbyde flere kaffetyper.

Fra du har bestilt online på webshoppen til kaffen er klar går der sjældent mere end 1-2 dage. Hvis du har valgt at afhente din kaffe på adressen så er det altså her det foregår. Men efter nærmere aftale :)

Kunder har sagt...

KaffeRist er et sted, der er karakteriseret af kvalitet, omhu og god smag! Produkterne er af høj kvalitet, der er tid til snak og Steffen fortæller gerne, så der er rig mulighed for også at få ny viden med hjem :)

Ulla Krog

Tidligere købte jeg hos en af de store risterier der startede det hele. Jeg er overrasket over hvor ensartet kvalitet man fra dette mini-risteri kan levere. En kvalitet der er mindst ligeså god og ovenikøbet en anelse billigere!

Rasmus Panduro

Jeg har nu gennem et års tid købt størstedelen af min lysristede specialkaffe fra KaffeRist. Ifølge mine smagsløg er kvaliteten fuldt på højde med de mere kendte risterier - og så er det enormt hyggeligt at afhente poserne direkte hos Steffen selv.

Peter Friderichsen